Over Maj

Mijn naam is Margreet de Bruin en in 2017 ben ik mijn praktijk voor massage en energiewerk begonnen. ‘Maj’ is afgeleid van de voorletters van mijn namen. ‘Margreet’ betekent ‘parel’, net als ‘Maj’ in het Zweeds.

Ik ben in 1970 geboren en opgegroeid in Sneek. Als kind tekende ik graag, waardoor ik goed leerde kijken. Gezichten tekenen was mijn favoriet, daar kon ik veel gevoel in uitdrukken.
Na de middelbare school studeerde ik Jeugdwelzijnswerk (HBO-J), maar na twee jaar bleek dat het creatieve pad toch beter bij mij zou passen. Op mijn 19de vertrok ik naar Kampen, naar de Hogeschool voor de Kunsten. Na deze studie heb ik me verder ontwikkeld als illustrator, grafisch vormgever en schilder. Zo door de jaren heen trok het lichaamswerk mij steeds meer. Zodoende rolde ik in de wereld van massage en energiewerk. En naast mijn werk nu als masseur en zorgverlener, pak ik nog steeds af en toe graag potlood en kwast 🙂

Mijn interesse in de mens was behalve in het tekenen dus ook op andere vlakken aanwezig. Het thema ‘ziekte’ speelde een grote rol in mijn familie en omgeving, waardoor ik op zoek ging naar antwoorden en uitwegen. Hoe ga je om met ziekte, hoe zorg je goed voor je zelf en hoe kan je jezelf helen? Wat is het verband tussen lichaam, bewustzijn, psyche, genen en omgeving? Ik liep zelf ook tegen gezondheidsklachten aan en ging op zoek…

Na een tijdje Tai Chi Chuan  te hebben beoefend, stapte ik in 2004 over naar Taiji Wuxigong (Qi Gong). Daar leerde ik intens de Qi-energie voelen en gebruiken. Qi is levensenergie die overal is en ook vanuit de aarde door ons heen stroomt. De spontane beweging die ontstond, heeft mij enorm geholpen bij mentale, emotionele en fysieke processen. Door mijn denken uit te schakelen en alleen een intentie te voelen, deed mijn lichaam zelf wat nodig was om te helen. Deze oefeningen doe ik nog bijna iedere dag. Bij een healing maak ik ook gebruik van deze Chi, of Qi (ook wel Prana genoemd).

In 2010 deed ik de massage opleiding Zen-Shiatsu, bij Libosan in Houten. Dit is een vorm van Acupressuur, het behandelen van drukpunten over je hele lichaam. Het was een eye-opener te voelen en ervaren wat massage met je kan doen en ik beleefde er veel plezier aan.

Na een workshop Stoelmassage ben ik in 2016 begonnen met de opleiding Klassieke Massage bij de Dutch Bodywork Academy in Leeuwarden. Voor mij werd nu duidelijk dat ik ook andere mensen wilde behandelen en ze helpen bij hun eigen heling. In februari 2017 heb ik mijn diploma gehaald en dit leek mij een goed moment om ‘Praktijk Maj’ te starten!

Door een massage of healing kan je je beter ontspannen, het helpt je lichaam sneller te herstellen en je geest komt tot rust. Gun het jezelf het eens te proberen, je zult er geen spijt van krijgen 🙂 Ik heet je van harte welkom in mijn praktijk!

Margreet de Bruin

 

2019  Voetreflexmassage, Celien van Dalen, Reflex-Zwolle
2019  TuiNa EnerQi massage, RYB – Mario Kaag, Alkmaar
2019  Resetmethode, Thea Mevissen-Kramer, Zevenhuizen
2019  Therapeutentraining, Martijn van Staveren, Kerkenveld
2019  Onderarm massage, Gerard Mintjes, Leeuwarden
2018  Hoofdpijnmassage, Mood Massage opleidingen, Amersfoort
2017  Klassieke Massage, Dutch Bodywork Academy, Leeuwarden
2017  Ontspanningsmassage, Nelleke Spee, Rebalancer/masseur
2017  Aura-Chakra Practitioner, Lightwave, Groningen
2017  Chi-healing, Elohim Centre
2016  Stoelmassage (Shiatsu), Kopos, Huizen
2016  Reiki II, Groningen
2010  Shiatsu (acupressuur/drukpuntmassage), Libosan, Houten
2006  Taji Wuqigong, Inge Stringa, Utrecht
1999  Reiki I, Hilversum