Qi massage

Qi massage is een combinatie van fysiek en energetisch lichaamswerk

Bij de Qi massage geef ik een ontspannende massage en energetische behandeling ineen, om zo je lichaam weer in balans te krijgen. Ik maak contact met jouw ‘systeem’. Wat heeft dit nodig op dit moment? Vervolgens reageren mijn handen daarop. Dit kan een gewone massage zijn, of een massage gericht op je klacht, maar ook een beweging in je energievelden, je aura.

Een voorbeeld van een behandeling lees je HIER.

Zweverig?

Vind je dit zweverig klinken? Dat kan ik me goed voorstellen. Het voelt voor veel mensen als een drempel. Ken je misschien de Medische Qi-gong die in China wordt toegepast? Daar is de traditie zo oud als het Taoïsme en artsen maken er vaak gebruik van. Qi staat voor levensenergie, ook wel genoemd prana, mana, chi, ki, etc. De Medische Qigong wordt ingezet om via energetische weg, met energie, beweging te brengen in wat vast zit in je lichaam. Dit kan op zowel fysiek als emotioneel vlak zijn.

Mijn kennismaking met ‘Qi’

Ik maakte voor het eerst kennis met de kracht en energie van ‘qi’ door het beoefenen van Taiji-Wuqigong. Wekelijks deden we als cursist oefeningen in beweging tot mijn lichaam ‘spontaan’ begon te bewegen. Wat een ervaring! Zoals je spontaan knippert met je ogen ging mijn lichaam opeens zijn eigen gang als ik het toeliet. Bij elke oefening waren dit andere bewegingen. In die tijd had ik erg veel last van de welbekende ‘muisarm’, ik kon als illustrator bijna niet meer functioneren.

Toen ik doorkreeg hoe ik zelf die ‘spontaniteit’ kon opwekken, deed ik in het begin bijna niets anders dan met mijn armen zwaaien en met mijn handen en vuisten op mijn schouders slaan en lag ik vogelnestjes te maken om mijn lijf te stretchen. Na een tijdje verdween de heftige pijn en kon ik weer mijn werk doen. Wat was ik blij!

Als ik dit had moeten bedenken met mijn hoofd, was dit nooit gebeurd.

De oefeningen deed ik vanaf toen bijna dagelijks en de bewegingen breiden zich uit. Ik begon mezelf te ‘healen’. Dit werkte fysiek door, maar ook emotioneel, want er kwam soms heel wat los. Na de oefeningen voelde ik me veel lichter en rustiger.
Ik wilde deze ervaring zo graag delen met anderen! Toen ik met masseren begon en daarnaast o.a. een cursus voor Aura-Practitioner deed, werd de ‘Healing Qi’, zoals ik het noem, onderdeel van mijn behandelingen.

Hoe ik werk

Als eerste masseer ik je rug en schouders, heerlijk ontspannend!
Vervolgens voel ik in of ik verder ga met de massage of dat ik je energieveld behandel. Ik ga uit mijn denken en laat mijn handen reageren. Vervolgens ontstaat er bij iedere persoon een unieke beweging in energieveld of in aanraking. Het kan zijn dat ik met mijn vingers/handen een bepaalde plek ga masseren, of je ga schudden, strijken, kloppen, duwen, of wat er dan ook maar ontstaat. Misschien heb je een specifieke klacht waar je aandacht voor wil, of wil je het open houden.

Mijn uitgangspunt is dat je je eigen heelmeester bent. Jouw lichaam draagt de herinnering aan het heel en compleet zijn. Ik werk in afstemming met jouw bron.
Als er een gevoel of gedachte bij me opkomt die voor jou van belang is, zal ik deze informatie met je delen

Ik krijg vaak terug dat het bijzonder en fijn is om het te ervaren, ontspannend ook. Mensen voelen soms tintelingen, zien licht of kleuren, zien beelden, of voelen een diepe rust.
Je hoeft er zelf niets voor te doen, behalve naar de wijsheid van je lichaam luisteren. Er kan een fysieke en/of emotionele reactie zijn de dagen na de behandeling. Houd daar rekening mee. Je lichaam went aan een nieuwe balans.

Sluit een bezoek aan je huisarts of specialist niet uit bij fysieke of geestelijke klachten.

Een Healing-Qi behandeling is ook mogelijk zonder massage, met kleding aan.